Houd de herder
bij de schapenkoppen

kamerschildering

Info Stichting Thuis in Dordt

Deze campagne is een actie van de Vereniging  Dordrechts Museum (VDM) en de Bedrijfsvrienden van het Dordrechts Museum (BDM). Doelstelling stichting Het (financieel) ondersteunen van het Dordrechts Museum bij de aankoop en verwerving van behangsels van de achttiende eeuwse Dordtse schilder Aert Schouman, teneinde deze behangsels een blijvende plek te kunnen geven in het Auditorium van het Dordrechts Museum.
Stichting Thuis in Dordt Bestuur Voorzitter Ben Knűppe Voorzitter Jasper Meijer Penningmeester Loes Arlman Secretaris Marieke van Tiggelen
(Het bestuur ontvangt geen financiële vergoeding)
Adres  Museumstraat 40 3311 XP Dordrecht RSIN  8572.30.372 IBAN  NL28RABO0316320625 KVK  67929516 Contact Vragen over de campagne Houd de herder bij de schapenkoppen kunnen gesteld worden via het e-mailadres info@thuisindordt.nl (Loes Arlman-Rosier) of telefonisch via 06 20919174. Beleidsplan van de Stichting Thuis in Dordt: Museum.beleidsplan.20.2.2017

Vereniging Dordrechts Museum (VDM) is een van de oudste museale verenigingen in Nederland. Bij de oprichting in 1842 stond zij aan de wieg van het Dordrechts Museum en heeft anno 2017 ruim 1140 leden. Allen zijn geïnteresseerd in en betrokken bij kunst en cultuur, maar ook ambassadeurs van de Dordtse Musea. VDM houdt zich intensief bezig met activiteiten voor leden, stimuleren van museumbezoek, organiseren van lezingen, excursies, concerten en zo voorts. De vereniging geeft financiële steun aan museumpublicaties en werkt samen met de musea. Veel leden zijn als vrijwilliger betrokken bij het reilen en zeilen van VDM en de Dordtse musea, ook bij bijzondere tentoonstellingen.

Binnen de Bedrijfsvrienden van het Dordrechts Museum (BDM) is het bedrijfsleven vertegenwoordigd. Ook de vrije beroepen en particulieren sluiten zich bij ons aan. Het bestuur van de stad heeft fors geïnvesteerd in kunst en cultuur. Toch blijft extra steun nodig om de Collectie Dordrecht te onderhouden en uit te kunnen breiden. Om dat te realiseren zijn de Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum opgericht. Met kennis en financiële draagkracht ondersteunt de BDM het Dordrechts Museum. Vriendschap maakt rijker. Je steunt elkaar, deelt kennis en passie en verruimt elkaars blik. Dat sluit mooi aan bij de visie van het Dordrechts Museum, waar men gelooft dat historisch besef en gevoel voor schoonheid het leven van mensen verrijkt en zo bijdraagt aan een betere maatschappij. Een nobele drijfveer, waar de Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum graag een bijdrage aan leveren.

Meer weten?

Voor een nadere kennismaking met VDM of BDM kunt u de websites bezoeken: www.verenigingdordrechtsmuseum.nl of www.dordrechtsmuseum.nl/vriend-worden.

Mailen kan ook naar loes@verenigingdordrechtsmuseum.nl  of jolandacornelissen@xs4all.nl.

Alle vragen over de campagne Houd de herder bij de schapenkoppen kunnen gesteld worden via het e-mailadres info@thuisindordt.nl (Loes Arlman-Rosier) of telefonisch via 06 20919174.

Klik hier om naar de donatie pagina’s te gaan…

Aert Schouman

04-03-1710 (DORDRECHT) – 05-07-1792 (DEN HAAG)

Aert Schouman was een Nederlands kunst- en behangschilder. Schoumans werk bestaat vooral uit portretten en grote behangselschilderingen. Aanvankelijk schilderde hij mythologische en Bijbelse thema’s. Later kwamen daar ook meer decoratieve composities met vogels, zeldzame dieren en plantenstudies bij.

In 1736 werd de broederschap van Sint Lucas opgericht door hem. Deze broederschap was een vereniging van kunstliefhebbers en amateurs voor Dordrecht en omstreken.

Ontdek meer van Aert Schouman in de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs welke tot 17 september 2017 in het Dordrechts Museum te zien is.