Houd de herder
bij de schapenkoppen

Pastor Fido Schouman

Belastingvoordeel giftenaftrek

Stichting Thuis in Dordt heeft een culturele ANBI status. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek bij de belastingdienst.

Meer weten?

Raadpleeg voor meer informatie de website  www.belastingdienst.nl

Alle vragen over de campagne Houd de herder bij de schapenkoppen kunnen gesteld worden via het e-mailadres info@thuisindordt.nl (Loes Arlman-Rosier) of telefonisch via 06 20919174.

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Met een maximum van € 1.250,-. Verschillende belastingschalen maken het nog aantrekkelijker om te geven aan een culturele instelling.

Voor bedrijven die vennootschapsbelasting betalen geldt dat een gift  1,5 keer in aftrek mag worden gebracht. Hier geldt een maximum van € 5.000,-. Giften boven dit bedrag kunnen worden opgevoerd als zakelijke kosten.

Bedrijven die geen vennootschapsbelasting hoeven  af te dragen, kunnen giften ook als zakelijke kosten opvoeren.

Klik hier om naar de donatie pagina’s te gaan…

Aert Schouman

04-03-1710 (DORDRECHT) – 05-07-1792 (DEN HAAG)

Aert Schouman was een Nederlands kunst- en behangschilder. Schoumans werk bestaat vooral uit portretten en grote behangselschilderingen. Aanvankelijk schilderde hij mythologische en Bijbelse thema’s. Later kwamen daar ook meer decoratieve composities met vogels, zeldzame dieren en plantenstudies bij.

In 1736 werd de broederschap van Sint Lucas opgericht door hem. Deze broederschap was een vereniging van kunstliefhebbers en amateurs voor Dordrecht en omstreken.

Ontdek meer van Aert Schouman in de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs welke tot 17 september 2017 in het Dordrechts Museum te zien is.